Programma Management Officer (PMO) (24-32 uur) 18360

Je bent een programma management officer met ervaring met MS Project, MS SharePoint en MS Excel binnen (politiek) complexe projecten / programma’s van een overheidsorganisatie.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, een provincie, is op zoek naar een programma management officer voor het programma Heroverweging Financieel Systeem. De provincie heeft in 2015 een heroverweging van het in gebruik zijnde boekhoudpakket Oracle EBS uitgevoerd. Uit deze heroverweging is naar voren gekomen dat er eerst gesprekken zullen worden gevoerd om de processen en procesafspraken te actualiseren voordat er nieuwe ondersteunende software wordt geselecteerd. Deze provinciebrede discussie zal worden gevolgd door een Europese aanbesteding, de implementatie van nieuwe processen en software in de organisatie en vervolgens de inbedding binnen de provinciale organisatie. Het programma omvat 4 fasen: procesexploratie, opstellen requirements, aanbesteding en implementatie. Elke fase bestaat uit meerdere projecten.

Wat ga je doen:

• Je voert in samenwerking met de programmamanager de regie over de werkpakketten.
  • Je houdt de projectadministratie / het projectdossier bij in SharePoint, inclusief het beheren van toegangsrechten.
  • Je stelt verslagen op van overleggen, onder andere van het stuurgroepoverleg.
  • Je bewaakt en signaleert (dreigende) overschrijding van toleranties.
  • Je houdt een register bij van acties, issues, risico’s en besluiten.
  • Je verzorgt de kwaliteitsbewaking met betrekking tot producten.
  • Je ondersteunt bij het opstellen van rapportages / presentaties.
  • Je bewaakt en signaleert rapportages over deelprojecten.
  • Je ondersteunt bij project- en resourceplanning.
  • Je verzorgt het opstellen van beslisdocumenten.
  • Je bewaakt de voortgang en plant reviews in.

Wij vragen:

• Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding.
  • Je bent in het bezit van het certificaat PRINCE2 Foundation en hebt in de periode 2013-2018 ervaring opgedaan met de toepassing van PRINCE2 in de praktijk.
  • Je hebt in de periode 2013-2018 minimaal 2 jaar ervaring opgedaan als programma management officer binnen (politiek) complexe projecten / programma’s van een overheidsorganisatie.
  • Je hebt bij voorkeur:
    • in de periode 2013-2018 minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met het gebruik van MS Project.
    • in de periode 2013-2018 minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met het gebruik en beheer van MS SharePoint.
    • in de periode 2013-2018 minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met het gebruik van MS Excel.
    • in de periode 2013-2018 ervaring opgedaan binnen het financiële domein van een overheidsorganisatie.

Standplaats:
Arnhem

Wij bieden:
De functie is per 24 september beschikbaar voor 24-32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2019, met een optie tot verlenging (2 x 6 maanden). Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór vrijdag 31 augustus aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteren. Ons referentienummer is 18360. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

Solliciteren

Printen, delen en doorsturen