Communicatieadviseur 18111

 

Je bent een ervaren communicatieadviseur met ervaring met de inrichting van digitalisering en dienstverlening bij de overheid.

Omschrijving van de opdrachtgever:

Onze opdrachtgever is een organisatie opgericht om gemeenten te ondersteunen bij het verbeteren van hun dienstverlening aan inwoners en ondernemers. Ook volgen zij de trends en ontwikkelingen en denkt men na over de gevolgen en mogelijkheden die ze bieden voor de uitvoeringspraktijk. De unit Communicatie adviseert en ondersteunt de units, programma’s en directie op het gebied van communicatie, marketing, media en woordvoering. De unit is daarnaast verantwoordelijk voor de websites en het beheer van het relatiesysteem en maakt onderdeel uit van de unit Staf & Ondersteuning. Ter ondersteuning van een aantal projecten is onze opdrachtgever op zoek naar een senior communicatieadviseur.

Als senior communicatieadviseur voor de projecten Privacy/ AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en ENSIA (Eenduidige Normatiek Single Information Audit) ben je verantwoordelijk voor visie, strategisch advies, planvorming en de uitvoering. Je bewaakt de voortgang en samenhang met andere communicatieplannen bij VNG Realisatie en stuurt waar nodig bij. Je betrekt de verschillende expertises bij de uitvoering van de communicatieplannen en bewaakt de voortgang en samenhang. Je werkt hierbij nauw samen met de collega communicatieadviseurs van de andere units, van VNG beleid, de verschillende communicatie experts zoals redactie, webredactie, directmarketing, projectleiders en inhoudelijke experts.

Wat ga je doen:

 • Je vormt de visie op de communicatie over de projecten en het bijbehorende thema Informatiebeveiliging en Privacy. Je houdt hierbij rekening met diverse doelgroepen binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Je geeft pro actief advies over communicatie en positionering  van de projecten.
 • Je legt pro actief verbinding tussen de projecten en andere projecten en thema’s binnen de organisatie.
 • Je geeft invulling aan de communicatieaanpak en -plan en voert dit uit.
 • Je geeft uitvoering aan het produceren van communicatiemiddelen en activiteiten met betrekking tot de projecten.
 • Je stemt de inhoudelijke wensen en verwachtingen af met de projectleiders.
 • Je stemt de communicatiekaders af met de teammanager Communicatie.
 • Je rapporteert over de voortgang en adviseert over een eventuele bijstelling van de aanpak.
 • Je houdt de kennis en informatie over de projecten up-to-date op alle communicatiekanalen.

Wij vragen:

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting van communicatie, Nederlands, politicologie of bestuurskunde.
 • Je hebt de afgelopen 5 jaar gewerkt als communicatieadviseur binnen en buiten de overheid.
 • Je bent bekend met de werkprocessen van een vereniging of een koepelorganisatie.
 • Je bent in staat tegenstrijdige belangen te structureren en van daaruit oplossingsrichtingen en uitvoerbare plannen te formuleren of zelf uit te voeren.
 • Je hebt in de afgelopen 3 jaar aantoonbare recente ervaring opgedaan met de inrichting van digitalisering en dienstverlening bij de overheid en met de ontwikkelingen in de informatiesamenleving.
 • Je hebt aantoonbare ervaring opgedaan met het vertalen van een visie op communicatie in een doeltreffende aanpak.
 • Je hebt in de afgelopen 3 jaar ervaring opgedaan met het inrichten van communicatie en kernboodschappen voor uiteenlopende doelgroepen (ook voor bestuurders).
 • Je hebt aantoonbaar meermalen zelfstandig project- en productinformatie vertaald naar communicatieplannen die aansluiten bij de doelgroepen, bijvoorbeeld informatie- en automatiseringsmedewerkers, managers en bestuurders van gemeenten.
 • Je hebt in de rol van communicatieadviseur communicatieplannen geoperationaliseerd in de vorm van concrete (deel)plannen van aanpak, communicatiemiddelen, -producten,
  -bijeenkomsten.

Standplaats:

Den Haag

Wij bieden:

De functie is per 9 april parttime beschikbaar voor 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juni met een optie tot verlenging van maximaal 36 maanden. Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Ja, ik ben geïnteresseerd!

Reageer vóór woensdag 28 maart aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteren. Ons referentienummer is 18111. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Raimond Boer op 078-6182212.

Trefwoorden:

Hbo, communicatieadviseur, overheid, politicologie, bestuurskunde, Nederlands

Solliciteren

Printen, delen en doorsturen