Beleidsadviseur innovatie 18091

Je bent een beleidsadviseur met affiniteit met privaat-publieke samenwerkingen en innovatie.

Omschrijving van de opdrachtgever:

Onze opdrachtgever is een overheidsorganisatie welke investeert in grote en vernieuwende projecten op regionale schaal. Samen met partners uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, medeoverheden, maatschappelijke organisaties en inwoners heeft men de ambitie om intensiever te gaan werken aan maatschappelijke opgaven. De centrale opgave is banen voor nu en in de toekomst. Met het investeringsprogramma “Overijssel innoveert en internationaliseert” vervlecht onze opdrachtgever alle uitdagingen. 

Voor de eenheid Economie en Cultuur (EC) is onze opdrachtgever op zoek naar een beleidsadviseur. De EC is verantwoordelijk voor de economische en culturele ontwikkeling van Overijssel. De afdeling bestaat uit circa 100 medewerkers. Deze medewerkers zijn onderverdeeld in 2 teams. Het team Leiding & Strategie en Beleid & Realisatie. Specifiek voor de Health sector, vertegenwoordigt met meer dan 100.000 arbeidsplaatsen,  zijn wij voor onze opdrachtgever op zoek naar een beleidsadviseur voor de verdere ontwikkeling en uitvoering van het innovatiebeleid.

Wat ga je doen:

 • Je analyseert, signaleert, coördineert en schakelt soepel en proactief tussen stakeholders.
 • Je neemt beslissingen bij het adviseren over integrale uitvoeringsaspecten van het beleid, bij het opstellen van uitvoeringsprogramma’s, bij het leidinggeven aan projecten met verschillende disciplines en bij het bouwen en onderhouden van netwerken.
 • Je werkt nauw samen met de programmaleider over de bruikbaarheid van de diverse complexe uitvoerende (beleids)werkzaamheden en over de netwerken.
 • Je  draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het innovatiebeleid op strategisch en tactisch niveau en draagt zorg voor de uitvoering hiervan.
 • Je vertaalt kansen naar concrete initiatieven.
 • Je bevordert samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, (kennis)instellingen, overheden en intermediaire organisaties.
 • Je bent verantwoordelijk voor het aanjagen van publiek-private samenwerkingen.
 • Je ondersteunt innovatieve / risicovolle businesscases via innovatiefondsen en/of subsidies.
 • Je adviseert de directie en het college van Gedeputeerde Staten over het beleid op het gebied van innovatie voor de Health sector.

Wij vragen:

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding met een technische of medisch gerelateerde achtergrond.
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan op het brede terrein van innovatie, innovatiestimulering en van de ontwikkelingen in het provinciaal, landelijk en Europees beleid in de periode 2008-2018.
 • Je hebt kennis van financiële instrumenten / arrangementen rondom innovatie in de periode 2010-2018.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan met het realiseren publiek-private samenwerking in de periode 2008-2018.

Standplaats:
Zwolle

Wij bieden:
De functie is per direct parttime beschikbaar voor 16-32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december. Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór vrijdag 9 maart aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteren. Ons referentienummer is 18091. Voor meer informatie of vragen zijn wij te bereiken op 078-6182212.

Trefwoorden:
Beleidsadviseur, health, hbo

Solliciteren

Printen, delen en doorsturen