Adviseur organisatieontwikkeling fysiek domein (36 uur)

Adviseur organisatieontwikkeling fysiek domein (36 uur) - 23030

  • 36 uur
  • Fulltime
  • Noord-Brabant

Met jouw ruime ervaring als adviseur zorg je dat de medewerkers van een gemeente in Noord-Brabant worden voorbereid op een nieuwe manier van werken in de openbare ruimte.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Voor onze opdrachtgever, een gemeente met 150.000 inwoners in Noord-Brabant, zijn wij op zoek naar een adviseur organisatieontwikkeling. Bij deze gemeente staat persoonlijke ontwikkeling voorop en krijg je de ruimte om te groeien in je werk.

In de aanleg en het beheer van de openbare ruimte staat de organisatie voor grote opgaven, waaronder de energietransitie, klimaatadaptatie, datagericht werken en modern beheer. Dit vraagt om aanpassingen in de manier van werken. Als adviseur organisatieontwikkeling ben je onderdeel van het bureau Voorbereiding en zorg je dat de organisatie wordt klaargestoomd voor deze interne veranderingen.

Het bureau Voorbereiding is, binnen de sector Stadsbeheer, onderdeel van de afdeling Projectmanagement & Voorbereiding. Binnen deze afdeling, met 65 medewerkers, werken projectleiders, werkvoorbereiders, toezichthouders en vakspecialisten samen aan allerlei projecten in de openbare ruimte. Daarnaast adviseren de vakspecialisten de beheerders over de jaarlijkse beheer- en onderhoudsprogramma’s.

Wat ga je doen:

  • Je werkt aan de ontwikkeling van het bureau en de afdeling naar een organisatie die klaar is om de belangrijke opgaven op te pakken en betrekt de gehele (beheer)keten van het werken in de openbare ruimte bij het proces.
  • Je doorgrondt de in- en externe processen en de onderlinge afstemming daarvan binnen de gehele (beheer)keten.
  • Je vertaalt de opgaven naar een concreet plan van aanpak en gaat de acties uit dit plan uitvoeren, uitzetten, bewaken en borgen.
  • Je stimuleert samenwerking binnen de gehele keten van het werken in de openbare ruimte op enthousiaste en verbindende wijze.
  • Je vertaalt de ontwikkelingen in de maatschappij, de markt en de organisatie op een vernieuwende manier naar het werken in en aan de openbare ruimte.
  • Je adviseert gevraagd en ongevraagd het MT en neemt daarbij een positief kritische houding aan.

Wij vragen:

  • Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur een wo-opleiding.
  • Je hebt meer dan 5 jaar ervaring met organisatieontwikkeling binnen het fysieke domein.
  • Je hebt ruime ervaring met en inzicht in bestuurlijke processen en verhoudingen bij de gemeentelijke overheid.
  • Je hebt een goed overzicht van de (beheer)keten van werken in de openbare ruimte.
  • Je bent beschikbaar op donderdag 9 februari aanstaande van 14.00 tot 17.00 uur voor een kennismakingsgesprek.

Standplaats:
Noord-Brabant

Wij bieden:
De functie is per 1 maart 2023 beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor ten minste 1 jaar, met een optie tot verlenging (2 x 12 maanden).

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór vrijdag 3 februari aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 23030. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Ahad Khan op 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen

Bekijk hieronder actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.