Projectleider Hervormingsagenda Jeugd (24-32 uur)

Projectleider Hervormingsagenda Jeugd (24-32 uur) - 22541

  • 24 - 32 uur
  • parttime
  • Zuid-Holland

Je neemt vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de leiding bij het vertalen van de Hervormingsagenda Jeugd naar een implementatieplan en een uitvoeringsagenda, met als doel de hulp aan gezinnen te verbeteren.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Voor de VNG zijn wij op naar een projectleider Hervormingsagenda Jeugd. De VNG heeft als doel de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen.

De Hervormingsagenda Jeugd wordt momenteel opgesteld door de vijfhoek: het rijk, de VNG, branches van aanbieders en vertegenwoordigers van professionals en cliënten. Deze agenda is bepalend voor de ontwikkelingen in het jeugddomein in de jaren tot en met 2028 en vraagt veel van de gemeenten, maar ook van de VNG. Denk hierbij aan het versterken van de toegang, het gelijktrekken van de administratie en de transformatieopgave van de afbouw van grootschalige residentiële jeugdhulp.

In de afgelopen anderhalf jaar is gewerkt aan de agenda en de definitieve besluitvorming vindt binnenkort plaats. Als projectleider ben je na deze besluitvorming aan zet: je zorgt voor de implementatie en uitvoering van de agenda. Je werkt nauw samen met de betrokken teamleider en directeur, maar ook partners uit de vijfhoek, om te komen tot een gezamenlijke aanpak.

Wat ga je doen:

  • Je bereidt inhoudelijke voorstellen voor bestuurders voor, om te kunnen besluiten over de gemeentelijke inzet in de Hervormingsagenda Jeugd.
  • Je zorgt voor een vlotte afstemming tussen het rijk en partners.
  • Je zorgt voor een helder implementatieplan en governancevoorstel voor zowel de gemeentelijke inzet voor deze agenda als de totale inzet in de vijfhoek.
  • Je faciliteert de uitwisseling van informatie en vragen over gemeentelijke inzet tussen de gemeenten voor de landelijke tafels. Hierbij zal de BJ42 en J42 een essentiële rol spelen.

Wij vragen:

  • Je hebt een wo-opleiding afgerond, bij voorkeur rechten of bestuurskunde.
  • Je hebt meer dan 10 jaar werkervaring in de rol van projectleider in complexe bestuurlijke omgevingen.
  • Je hebt meer dan 10 jaar werkervaring met het opzetten van een (project/programma)organisatie en het leiden van een team.
  • Je hebt aantoonbaar toegang tot een actief landelijk en regionaal netwerk in de jeugdhulp, zoals gemeentelijke- en Rijksoverheid, jeugdhulpaanbieders, beroepsorganisaties en kennis- en wetenschapsinstituten.
  • Je hebt ervaring met stakeholdermanagement in bestuurlijk complexe organisaties.
  • Je hebt ervaring met het opzetten en uitrollen van een governance structuur.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met leidinggeven aan een projectteam met politiek gevoelige onderwerpen.

Standplaats:
Den Haag

Wij bieden:
De functie is per 1 januari 2023 beschikbaar voor 24 - 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor ten minste 6 maanden, met een optie tot verlenging.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór woensdag 14 december aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 22541. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Ahad Khan op 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen

Bekijk hieronder actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.