Wijkcoach toeslagen (32-36 uur)

Wijkcoach toeslagen (32-36 uur) - 22345

  • 32-36 uur
  • Fulltime,parttime
  • Zuid-Holland

Je biedt hulp- en dienstverlening aan de gedupeerde gezinnen van de toeslagenaffaire en werkt met andere professionals samen in 1 of meerdere wijkteams.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Voor een gemeente in Zuid-Holland is onze inzet gevraagd voor een wijkcoach toeslagen. Als wijkcoach bied je begeleiding aan ouders die gedupeerd zijn geraakt door de toeslagenaffaire. De impact van de toeslagenaffaire op de gezinnen is groot. Door de zware financiële (en andere) problematiek is er een intensieve en langdurige begeleiding vereist.

Deze begeleiding vraagt om een speciale aanpak voor de casusregie, aanvullende voorzieningen en additionele financiering van maatwerkvoorzieningen die niet altijd binnen de gebruikelijke kaders vallen. Het kan gaan om specialistische juridische ondersteuning, schuldhulpverlening en bemiddeling van schuldeisers.

Als wijkcoach ben je empathisch en weet je goed om te gaan met conflictsituaties en weerstand. Je bent het vaste aanspreekpunt van de gedupeerde ouders en neemt de tijd om hun vertrouwen terug te krijgen door een integere en resultaatgerichte manier van werken.

Je gaat aan de slag in 1 of meerdere wijkteams binnen de afdeling Gemeentelijke Inzet en Projecten. Je werkt samen met andere professionals in het wijkteam en in het wijknetwerk waarbij er vaak de gelegenheid is voor overleg, intervisie en casusbespreking.

Wat ga je doen:

  • Je voert intakegesprekken met de gedupeerde ouders.
  • Je biedt hulp- en dienstverlening aan de gedupeerde ouders.
  • Je werkt samen en stemt af met je collega’s en je houdt oog voor de verschillende belangen.

Wij vragen:

  • Je beschikt over een hbo-opleiding met voorkeur sociaalpsychiatrische verpleegkunde, social work, maatschappelijk werk en dienstverlening of sociaal juridische dienstverlening.
  • Je hebt meer dan 1 jaar ervaring in het werken met meervoudige en complexe casuïstiek en schuldenproblematiek in de afgelopen 3 jaar.
  • Je hebt kennis van sociale voorzieningen.
  • Je hebt affiniteit met stress sensitieve hulp- en dienstverlening.
  • Je hebt bij voorkeur financieel inzicht.

Standplaats:
Rotterdam, je werkt gedeeltelijk vanuit huis.

Wij bieden:
De functie is per direct beschikbaar voor 32-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis met een duur van 12 maanden, met een optie tot verlenging van 2 keer 6 maanden. Je kunt deze opdracht alleen in loondienst uitvoeren.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór vrijdag 12 augustus 2022 12:00 uur aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 22345. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen

Bekijk hieronder actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.