Casemanager schuldhulpverlening (32-36 uur)

Casemanager schuldhulpverlening (32-36 uur) - 22286

  • 32-36 uur
  • Fulltime,parttime
  • Overijssel

Je bent een casemanager schuldhulpverlening die met respect op zoek gaat naar de best passende methode voor de persoon of het gezin en hebt kennis van relevante onderwerpen als de Wmo.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Voor een gemeente binnen de provincie Overijssel zijn wij op zoek naar een casemanager schuldhulpverlening. De gemeente is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de jeugdzorg, de begeleiding van langdurig zieken, ouderen en mensen met een (arbeids)beperking en de schuldhulpverlening. Zij heeft gekozen voor 1 centrale toegang voor alle hulpvragen binnen het sociaal domein met als uitgangspunt 1 gezin, 1 plan. Dit vraagt naast specialisatie op het bied van de Wmo of jeugdzorg om een integrale blik op het sociaal domein.

Als casemanager schuldhulpverlening ga je binnen het team Budgetalert, onderdeel van de afdeling Ondersteuning en Zorg, met respect op zoek naar de methode die het beste past bij de persoon en/of het gezin. Binnen de afdeling vallen ook onder andere de teams Jeugd & Gezin, Zorgloket B&K en Wmo.

Wat ga je doen:

  • Je bent de spin in het web rond mensen / gezinnen met schulden en werkt hierbij nauw samen met team Wmo, Jeugd, Zorgloket, Werk & Inkomen.
  • Je beoordeelt en behandelt aanvragen rond schuldhulpverlening en -regelingen.
  • Je begeleidt klanten in het kader van de schuldhulpverlening, schakelt waar nodig andere disciplines in en coördineert deze in het belang van de klant.
  • Je verzorgt met het team adviesgesprekken ter preventie van schulden en verzorgt verschillende voorlichtingsactiviteiten.

Wij vragen:

  • Je bent in het bezit van een relevant hbo-diploma.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in de schuldhulpverlening en kennis van de daarbij behorende relevante onderwerpen, bijvoorbeeld de sociale kaart, belastingwetgeving, participatiewet en Wmo.

Standplaats:
Hengelo

Wij bieden:
De functie is per begin augustus 2022 beschikbaar voor 32-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind april 2023, met een optie tot verlenging.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór donderdag 21 juli aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 22286. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen

Bekijk hieronder actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.