Programmamanager Informatieveiligheid & Privacy (24-32 uur)

Programmamanager Informatieveiligheid & Privacy (24-32 uur) - 22016

 • 24-32 uur
 • parttime
 • Utrecht

Je stuurt het programma Informatieveiligheid & Privacy van een overheidsorganisatie aan met het doel om de organisatie op dit gebied naar een hoger niveau te tillen.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Voor onze opgave bij een overheidsorganisatie zoeken wij een programmamanager voor het programma Informatieveiligheid & Privacy. De overheidsorganisatie kent een decentraal beleid, waarbij de domeinen zelf hun eigen specifieke informatievoorzieningen beheren en doorontwikkelen.

Het team Informatisering & Automatisering (I&A) verzorgt zowel concernbreed als organisatiespecifiek de informatievoorziening en ICT-dienstverlening. Daarnaast verzorgt het team specifieke informatievoorzieningen van het domein Bedrijfsvoering (BDV), waar jij onderdeel van wordt. Dit domein verzorgt alle uitvoerende bedrijfsvoeringstaken van de organisatie, zodat collega’s zich kunnen concentreren op de realisatie van de primaire doelstellingen. Daarbij wordt ingezet op een integrale bedrijfsvoering die past in de huidige tijd.

Ook is de aansturing van een aantal concernbrede programma’s op het gebied van informatievoorziening ondergebracht bij het team I&A, waaronder het programma Informatieveiligheid & Privacy (IV&P). Het programma schept randvoorwaarden en adviseert en ondersteunt met het doel om de organisatie zelf in staat te stellen om op dit gebied verantwoordelijkheid te dragen. Met het overkoepelende doel om de organisatie als geheel op dit gebied op een hoger niveau te krijgen. Dit wordt gedaan door in te zetten op bewustwording, opleiding, risicomanagement en het opstellen van (technische) maatregelen. Belangrijk hierbij is dat de organisatie volledig voldoet aan de maatregelen rond de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) op gebied van informatieveiligheid en aan het normenkader van Centraal Invorderings Bureau (CIB) op het gebied van privacy.

Momenteel werken 4 information security officers, een technical information security officer, 3 privacy officers, een programmamanager, een trainee, een projectleider opleidingen, een regisseur en ondersteuning voor het programma IV&P dat loopt tot eind 2022. Door de omvang en complexiteit van het onderwerp en door de specifieke opgaven voor 2022 zoeken wij een tweede programmamanager voor de gezamenlijke aansturing van het programma.

Wat ga je doen:

 • Je zorgt voor de verdere professionalisering van het programma en het team.
 • Je zorgt samen met je collega programmamanager dat het programma eind 2022 goed afgerond wordt.
 • Je doet concrete voorstellen voor borging en positionering van het programma in de staande organisatie.
 • Je stuurt medewerkers aan en coacht ze.

Wij vragen:

 • Je beschikt over een afgeronde hbo- of wo-opleiding.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke rol of opdracht, opgedaan in de afgelopen 8 jaar.
 • Je hebt kennis van en minimaal 3 jaar werkervaring met het leiden van programma’s van vergelijkbare omvang en complexiteit, opgedaan in de afgelopen 8 jaar.
 • Je hebt bij voorkeur:
  • ervaring als programmamanager voor een vergelijkbaar programma bij een overheidsorganisatie, opgedaan in de afgelopen 8 jaar.
  • ervaring in het overbrengen en borgen van een project/programma naar de lijnorganisatie.

Standplaats:
Utrecht

Wij bieden:
De functie is per eind februari beschikbaar voor 24-32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind augustus 2022, met een optie tot verlenging (2 x 3 maanden).

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór maandag 24 januari aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 22016. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.


Over ons

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.

Ons adres

Madame Curiestraat 2
3316 GN Dordrecht

078-6182212