Secretaris Regionaal Datateam (28 uur)

Secretaris Regionaal Datateam (28 uur) - 21485

  • 28 uur
  • parttime
  • Utrecht

Je bent een secretaris met ervaring binnen een overheidsorganisatie waarbij er een samenwerkingsverband tussen diverse in- en externe stakeholders van toepassing was.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, een provincie, is op zoek naar een secretaris voor het Regionaal Datateam binnen het domein Mobiliteit (MOB). De opgave van de provincie is de aantrekkelijkheid te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van de ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers aan een gezonde en duurzame leefomgeving.

MOB werkt aan een mobiliteitsnetwerk dat mensen en goederen snel op hun bestemming brengt en met smart mobility bijdraagt aan duurzame welvaart, veiligheid en welzijn. Een goede bereikbaarheid per fiets, ov en auto in een gezonde omgeving maakt de provincie tot een aantrekkelijke vestigingsplaats, versterkt de economie en bevordert een duurzame leefomgeving. In het team Slimme Mobiliteit werken ongeveer 15 collega’s aan de opgave om vraag en aanbod van de mobiliteit beter op elkaar af te stemmen. Dit gebeurt in samenwerking met de regionale wegbeheerders.

Het programma Slimme Mobiliteit bestaat uit 5 actielijnen. Een daarvan is de regionale uitwerking van het landelijke programma digitalisering overheden. Tussen de minister en de verschillende regio’s is de afspraak gemaakt om versneld de mobiliteitsdata op orde te gaan krijgen. Deze data wordt gebruikt door centrale en decentrale overheden om hun beleid op te kunnen toetsen en aanpassen. Maar data is alleen succesvol als alle wegbeheerders en de provincie samenwerken om data eenduidig, beschikbaar en van goede kwaliteit te leveren. Hiervoor is het Regionaal Datateam (RDT) opgericht. Binnen de provincie maken verschillende wegbeheerders deel uit van dit team. De opgave is om de landelijke afspraken te vertalen naar regionale inpassing. Ook moet RDT de wegbeheerders ondersteunen met middelen en inzet om de data in te gaan winnen en te verspreiden naar de diverse platformen en gebruikers. Als secretaris RDT ga jij verbinding leggen met collega’s bij de 27 wegbeheerders binnen de provincie.

Wat ga je doen:

  • Je legt actief contact met de 27 wegbeheerders op verschillende niveaus (beleid, bestuur en uitvoerend) en onderhoudt deze relaties.
  • Je stelt de agenda op voor het Regionaal Datateam op basis van de verschillende thema’s en eventuele actuele issues.
  • Je doet verslaglegging van reguliere overleggen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de planning en volgt acties op.
  • Je houdt overzicht op uitputting financiën.
  • Je jaagt de wegbeheerders aan.

Wij vragen:

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo bacheloropleiding.
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar als communicatieadviseur, adviseur of secretaris waarbij er een samenwerkingsverband van toepassing was tussen diverse in- en externe stakeholders.
  • Je hebt in de afgelopen 3 jaar minimaal 1 jaar werkervaring opgedaan binnen of met overheidsorganisaties en daardoor bekend bent met hoe overheden functioneren en deze samenwerken met bedrijven / ondernemers.
  • Je hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar in plannen en begeleiden van vergaderingen (agenda’s, uitnodigingen en verslaglegging).
  • Je bent in week 27 beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever.

Standplaats:
Utrecht

Wij bieden:
De functie is per begin augustus 2021 beschikbaar voor 28 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juli 2022, met een optie tot verlenging van één jaar (2 x 6 maanden).

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór woensdag 23 juni aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 21485. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen

Bekijk hieronder actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.

Recruiter

Je bent verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren en aannemen van talent dat voldoet aan de behoeften van deze overheidsorganisatie. Je…

  • Werkweek: 24 uur
  • Contract: parttime
  • Locatie: Noord-Brabant


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.