Manager Bedrijfsvoering (36-40 uur)

Manager Bedrijfsvoering (36-40 uur) - 21366

 • 36-40 uur
 • fulltime
 • Noord-Brabant

Je bent een ervaren manager Bedrijfsvoering met minimaal 10 jaar werkervaring in het veiligheids- en justitiedomein, waarvan 5 jaar met de bedrijfsvoering en in grote (1.000+) organisaties.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, een grote overheidsorganisatie, is op zoek naar een manager Bedrijfsvoering binnen de eenheid Zeeland-West-Brabant.

De eenheid is uitdagend en dynamisch. Binnen het gebied werken zo’n 3.500 vakmensen die deze uitdaging elke dag weer aangaan in een gebied van ruim 180 kilometer. Het gebied bestaat uit 39 zelfstandige gemeenten, grote en middelgrote steden, dorpen en platteland met anderhalf miljoen inwoners tussen Antwerpen en Rotterdam. Hier heeft de eenheid te maken met de grensovergang aan de zuidgrens van Nederland, intensief verkeer met België maar óók Duitsland. Het groot deel aan water, inclusief 2 zeehavens, nodigen daarom uit tot veel legale en illegale handel. Ook vinden er jaarlijks veel evenementen plaats binnen het grootschalige gebied, te denken aan Concert at Sea en vele voetbalevenementen. Deze evenementen vragen om nauw afgestemd crisismanagement en crowd control. Ook vragen de kerncentrale Borssele en industriegebied Moerdijk om speciaal toezicht op onder andere het naleven van milieuwetten. De komende jaren staan in het teken van het scherp inzichtelijk maken van een optimale balans tussen datgene wat de omgeving nodig heeft en de activiteiten die daarbij horen. Dit traject vraagt een verdieping en versteviging van de wijze waarop leiding wordt gegeven binnen de eenheid.

Als manager Bedrijfsvoering ben je lid van de vierhoofdige eenheidsleiding, deelnemer aan het Eenheidsleidingoverleg (ELO) van de eenheid en leg je verantwoording af aan de eenheidschef. Als leidinggevende in het korps verbind je mensen aan resultaten. Je stuurt op de kernwaarden en bent hier zelf ook op aanspreekbaar. Je voelt je eigenaar van veiligheidsproblemen en schroomt niet om, vanuit jouw positie, (proactief) tot betekenisvolle interventies te komen als de omstandigheid daar om vraagt. Je bent gericht op het versterken van het vertrouwen in de organisatie en zoekt actief en doelgericht de in- en externe samenwerking.

Wat ga je doen:

 • Je bent verantwoordelijk voor het vormen en concretiseren van (landelijk uniform) beleid, koers en strategie op toegewezen taakgebieden (HRM, Facilitair, IV/IM, Financiën en Communicatie).
 • Je bent, als lid van de eenheidsleiding Zeeland-West-Brabant, de verbindende schakel tussen landelijke koers-, strategie- en beleidsvorming en effectuering / implementatie ervan in de eenheid, districten en teams en tevens in verbinding naar externe partners.
 • Je stuurt aan op een kwalitatieve bezetting en permanente professionalisering van de medewerkers die het mogelijk maken de taken uit de voeren.
 • Je geeft leiding aan een collectief van medewerkers waarvan het karakter van de werkzaamheden van leidinggevende, beleidsvormende én uitvoerende aard is.
 • Je stelt, in relatie met de prioriteiten van het gezag en de koers van het korps, het (bedrijfsvoering)beleid voor de eenheid op.
 • Je brengt verbinding tot stand tussen de behoefte van de operatie en de eisen te stellen aan de bedrijfsvoering binnen de financiële kaders.
 • Je bent lijnverantwoordelijk voor de afdeling Planning en Capaciteitsmanagement.
 • Je bent voorzitter van het bedrijfsvoeringoverleg (de bedrijfsvoeringtafel) binnen de eenheid en relatiemanagers over de inzet van capaciteit van de diverse disciplines.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de organisatieontwikkeling van de eenheid en geeft invulling aan de veranderingen en transities die de komende jaren gevraagd worden.
 • Je borduurt voort op het binnen de eenheid ingezette traject ‘Richting en Ruimte’ en geeft daar je eigen kleur en vorm aan.
 • Je geeft een impuls aan de landelijke ontwikkeling van ‘Flexibele Bedrijfsvoering’ en de toepassing ervan binnen de eenheid.
 • Je maakt de vertaling naar operationeel beleid en hebt de verantwoordelijkheid voor implementatie, uitvoering en evaluatie op het terrein van bedrijfsvoering.

Wij vragen:

 • Je hebt minimaal een erkende hbo-, bij voorkeur wo-opleiding afgerond in de richting van bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • Je hebt minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring in het veiligheids- en justitiedomein.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring binnen de bedrijfsvoering van het veiligheids- en justitiedomein.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring opgedaan op het gebied van omgaan met de complexe politiek-bestuurlijke omgeving van grote organisaties (meer dan 1.000 medewerkers).
 • Je hebt bij voorkeur:
  • minimaal 5 jaar ervaring met bedrijfsvoeringvraagstukken zoals complexe HRM-vraagstukken.
  • minimaal 10 jaar ervaring met het aansturen van professionals.
 • Je bent bereid een screening te ondergaan.

Standplaats:
Tilburg

Wij bieden:
De functie is per begin juli 2021 beschikbaar voor 36 tot 40 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2021, met een optie tot verlenging.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór vrijdag 7 mei aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 21366. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Raimond Boer op 078-6182212.


Over ons

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interim- en detacheringsbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.

Ons adres

Madame Curiestraat 2
3316 GN Dordrecht

078-6182212