Procesmanager Economie, Kennis en Talentontwikkeling (36 uur)

Procesmanager Economie, Kennis en Talentontwikkeling (36 uur) - 21318

  • 32-36 uur
  • fulltime,parttime
  • Noord-Brabant

Je bent een procesmanager met ruime kennis van bestuurlijke processen op het gebied van economie en arbeidsmarkt / hoger onderwijs.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever is op zoek naar een ondernemende, enthousiaste en ambitieuze procesmanager voor het programma Economie, Kennis en Talentontwikkeling (EKT).

Samen met je collega’s in het programma EKT bouw je verder aan de realisatie van 10 concrete hybride leer- en werkomgevingen voor het kernproject BrabantLeert en Talentontwikkeling. Je voert samen met de opdrachtnemers Arbeidsmarkt, Innovatie en Clusterontwikkeling de regie op deze ontwikkelopgave. Verder werk je samen met het mbo, hbo en wo en de triple helixorganisaties aan de doorontwikkeling van een Brabantse (hoger)onderwijsagenda en aan de versnellingsopgave weerbare arbeidsmarkt uit de actie- en investeringsagenda Coronaherstel Aanpak.

Beschik je over voldoende kennis en ervaring omtrent multidisciplinaire en politiek-bestuurlijke projecten, ben je een kenner van dat wat in het hoger onderwijs speelt, zowel regionaal als landelijk, met een netwerk van relaties op bestuurlijk en managementniveau? Een strategische verbinder die rekening houdt met alle betrokken belangen, weerstanden kan wegwerken, kan organiseren, en resultaatgericht handelt? Dan is deze opdracht iets voor jou!

Wat ga je doen:

  • Je start nieuwe initiatieven en verbreedt en verbindt deze initiatieven, zoals BrabantLeert, in samenwerking met EKT en overige programma’s.
  • Je werkt kansrijke initiatieven uit tot businesscases, Brabantse formules en brengt deze samen met partners verder tot een succesvolle invoering en resultaat.
  • Je werkt de actielijnen voor de actieagenda hoger onderwijs verder uit en vertaalt deze in concrete producten en activiteiten.
  • Je geeft verder vorm aan de uitwerking van de versnellingsopgaven volgens het economisch beleidskader samen met internen en externen.
  • Je bent de gesprekspartner van programmamanagers, directie en bestuur intern en de leden van het Pact Brabant op bestuurlijk en ambtelijk niveau extern.

Wij vragen:

  • Je hebt minimaal wo-werk- en denkniveau.
  • Je hebt relevante ervaring als projectleider in een arbeidsmarkt- / hogeschool-omgeving.
  • Je hebt kennis van bestuurlijke processen op het gebied van economie en arbeidsmarkt / hoger onderwijs, in minimaal 10 projecten in de afgelopen 3 jaar op dit gebied.
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met in ieder geval MyCorsa en aanvullend SAP, Xential en Ibabs.
  • Je hebt kennis van en ervaring met beleidsontwikkeling en procesmanagement.
  • Je hebt ervaring met het realiseren van hybride leer- en werkomgevingen en het uitwerken van kansrijke initiatieven tot businesscases en broedplaatsen.
  • Je hebt een relevant netwerk in de triple helix, dat zijn partners binnen overheid, ondernemers en onderwijs, met name gericht op arbeidsmarktbeleid en hoger onderwijs.
  • Je bent maandag 10 mei beschikbaar voor een gesprek met de opdrachtgever.

Standplaats:
Den Bosch, maar vanwege de coronamaatregelen werk je voorlopig volledig vanuit huis.

Wij bieden:
De functie is per begin juni 2021 beschikbaar voor 36 uur per week, 32 uur is bespreekbaar. Op maandag en dinsdag zijn er belangrijke overleggen op het provinciehuis en op vrijdag is bereikbaarheid nodig als er een relevant dossier in de Provinciale Staten aan de orde is. Soms werk je ’s avonds of in het weekend. Deze functie is op projectbasis tot ten minste april 2023, met een optie tot verlenging (2 x 12 maanden).

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór dinsdag 20 april aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 21318. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen

Bekijk hieronder actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.