Projectmedewerker omgevingsdata en monitoring (24 uur)

Projectmedewerker omgevingsdata en monitoring (24 uur) - 21292

  • 24 uur
  • parttime
  • Zuid-Holland

Als projectmedewerker ga je aan de slag met diverse (deel)projecten op het gebied van omgevingsdata en monitoring binnen een milieudienst.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, een milieudienst, is op zoek naar een projectmedewerker. Bij de milieudienst werken ruim 500 medewerkers, verdeeld over 3 afdelingen.

Je werkt binnen het team Omgevingsinformatie en Monitoring aan diverse (deel)projecten. Aan welke projecten je concreet gaat bijdragen wordt nader bepaald en is mede afhankelijk van je specifieke kennis en ervaring. De projecten en bijbehorende werkzaamheden worden hieronder toegelicht.

Project Monitoring en Omgevingsinformatie (MOI)

In dit samenwerkingsproject van diverse partijen, waaronder de milieudienst, wordt vanaf 1994 de ontwikkeling van de milieukwaliteit in de regio Rijnmond in beeld gebracht. Hierbij wordt een vernieuwingsslag doorgevoerd om beter aan te sluiten op de Omgevingswet. De milieudienst zorgt voor dataverzameling en rapportage.

Project Integrale Rapportage van het project Mainport Rotterdam

Dit project omvat het opstellen van een rapportage over de afspraken die zijn gemaakt in het convenant Visie en Vertrouwen dat is onderschreven door een groot aantal overheden en maatschappelijke organisaties.

Diverse monitoring- en evaluatieprogramma’s voor de gemeente Rotterdam

Door de wettelijke verplichting om m.e.r.-plichtige besluiten te evalueren, voert de milieudienst voor de gemeente Rotterdam een aantal monitoring- en evaluatieprogramma’s uit. 

Wat ga je doen:

Project Monitoring en Omgevingsinformatie (MOI)

  • Je haalt de benodigde data binnen en verwerkt dit tot informatie in de vorm van indicatoren.
  • Je ontwikkelt nieuwe indicatoren voor relatieve jonge beleidsonderwerpen als circulaire economie en duurzame bereikbaarheid.

Project Integrale Rapportage van het project Mainport Rotterdam

  • Je voert de projectmonitoring uit van gerealiseerde leefbaarheidsprojecten in de regio Rotterdam van het project Mainportontwikkeling Rotterdam, dat vooral bestaat uit het opstellen van vragenlijsten, het afnemen van interviews en het schriftelijk rapporteren van de resultaten.

Diverse monitoring- en evaluatieprogramma’s voor de gemeente Rotterdam

  • Je werkt de te monitoren parameters uit en nauwe afstemming met interne adviseurs en externe deskundigen.
  • Je plant werksessies in en werkt de verslagen hiervan uit.

Wij vragen:

  • Je beschikt minimaal over een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van techniek, dienstverlening of data.
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring als projectmedewerker op het gebied van omgevingsinformatie, m.e.r.-evaluatie en monitoring.
  • Je hebt algemene kennis van milieu.
  • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar.
  • Je hebt bij voorkeur goede redactionele vaardigheden en het vermogen om omgevingsdata te vertalen naar informatie.

Standplaats:
Schiedam

Wij bieden:
De functie is per mei beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind oktober 2021, met een optie tot verlenging.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór vrijdag 16 april aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 21292. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen

Bekijk hieronder actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.