Inkomensconsulent TONK (32-36 uur)

Inkomensconsulent TONK (32-36 uur) - 21187

 • 32-36 uur
 • fulltime,parttime
 • Zuid-Holland

Je bent een inkomensconsulent die aanvragen gaat afhandelen in het kader van de nieuwe TONK-regeling en ondersteunt waar mogelijk op andere onderdelen binnen de Participatiewet.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever behoort tot de 30 grootste gemeenten in Nederland met meer dan 100.000 inwoners. Vanwege de aankomende invoering van de TONK-regeling is de gemeente tijdelijk op zoek naar een inkomensconsulent voor onder andere het afhandelen van de aanvragen hiervan. De TONK-regeling (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) is een tijdelijke tegemoetkoming in noodzakelijke kosten voor huishoudens die te maken hebben met een inkomensterugval door de coronacrisis en daardoor de noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen. Het betreft een vergoeding voor daadwerkelijke noodzakelijke kosten.

De gemeente is onderverdeeld in 4 clusters met daarnaast een unit Concern Control en eenheid Bureau gemeentesecretaris. Als inkomensconsulent TONK ben je werkzaam binnen het cluster Dienstverlening, dat is opgedeeld uit 13 teams. Binnen het team Inkomen, waarin je samenwerkt met andere beheerconsulenten en poortwachters, houden de collega’s zich bezig met de uitvoering van de Participatiewet (en IOAW / IOAZ, Bbz en Tozo). Zij beoordelen aanvragen Levensonderhoud en Bijzondere bijstand en verzorgen daarmee de inkomenskant van de Participatiewet. De re-integratie van ontvangers van een uitkering Participatiewet wordt verzorgd door Patijenburg. In samenwerking met de collega’s van Patijenburg, Schuldhulpverlening en Leerplicht zetten zij in op de eigen kracht van inwoners met een uitkering zodat zij zo snel mogelijk weer in het eigen bestaan kunnen voorzien.

Wat ga je doen:

 • Je handelt aanvragen af in het kader van de TONK-regeling.
 • Je ondersteunt mogelijk op andere onderdelen, zoals het afhandelen van een aanvraag levensonderhoud, de Tozo-regeling of het uitvoeren van een heronderzoek.
 • Je informeert klanten actief zodat deze de genomen besluiten begrijpen.
 • Je beantwoordt vragen van klanten en verwijst hen door waar nodig.

Wij vragen:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelorniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de rol van inkomensconsulent, opgedaan in de afgelopen 5 jaar.
 • Je hebt aantoonbare kennis van de Participatiewet opgedaan door middel van relevante werkervaring in de afgelopen 3 jaar of een gevolgde opleiding / cursus.
 • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring bij een gemeentelijke organisatie opgedaan in de afgelopen 3 jaar.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met Corsa.

Standplaats:
Naaldwijk

Wij bieden:
De functie is per direct beschikbaar voor 32 tot 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor de duur van 6 maanden, met een optie tot verlenging (2 x 6 maanden).

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór woensdag 3 maart aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 21187. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Raimond Boer op 078-6182212.

Deze opdracht is vervuld

Bekijk actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Over ons

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interim- en detacheringsbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.

Ons adres

Madame Curiestraat 2
3316 GN Dordrecht

078-6182212