Programma-adviseur (12 uur)

Programma-adviseur (12 uur) - 20742

 • 12 uur
 • parttime
 • Zuid-Holland

Je bent als programma-adviseur met ervaring binnen het Sociaal Domein verantwoordelijk voor het coördineren van activiteiten in het kader van ‘leren’ binnen het programma.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, een samenwerkingsorganisatie van gemeenten in Nederland, is op zoek naar een programma-adviseur. De samenwerkingsorganisatie heeft als doel om de lokale overheid te versterken zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen.

Een aantal jaar geleden is een coalitie van organisaties en overheden uit het onderwijs, het jeugddomein en de zorg gaan samenwerken om de ontwikkelkansen van kinderen te verbeteren. Hieruit is een programma ontstaan dat medio 2019 is gestart met de uitvoering van de volgende te realiseren doelen:

 • het versterken van de beweging om preventief en vanzelfsprekend samen te werken voor het kind.
 • doen, leren en ontwikkelen in de praktijk binnen de 11 inspiratieregio’s.
 • het agenderen van knelpunten en het voorstellen voor verbetering.

Het programma werkt samen met professionals uit het onderwijs, de kinderopvang, het jeugddomein, de zorg en de overheid. 
Als programma-adviseur kom je binnen dit programma te werken in een klein team. Dit team wordt geleid door een programmamanager en werkt samen met de teamleden aan onder andere het faciliteren van de leerinfrastructuur. Samen geven zij ook sturing aan het programma. Als programma-adviseur ben je primair verantwoordelijk voor het coördineren van activiteiten in het kader van ‘leren’ binnen het programma.

Wat ga je doen:

 • Je bent primair verantwoordelijk voor het coördineren van activiteiten in het kader van ‘leren’ binnen het programma zoals het ophalen en duiden van leeropbrengsten in nauwe samenwerking met het Nederlands Jeugdinstituut.
 • Je bent verantwoordelijk voor het schrijven van het werkplan voor 2021 op basis van input van betrokkenen, het organiseren en voorzitten van diverse overleggen.
 • Je trekt nauw samen op met de programmamanager en adviseert haar over koers.
 • Je coördineert de totstandkoming van de tweede midterm en zorgt daarbij dat alle leeropbrengsten een plek hebben.

Wij vragen:

 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de functie als (programma)adviseur in het Sociaal Domein (jeugd en onderwijs).
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een landelijk programma met partners uit het Rijk, gemeenten, onderwijs, zorg en jeugddomein.
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare kennis van ervaring opgedaan met netwerkaanpakken in het Sociaal Domein.
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare kennis van en ervaring met het coördineren van een lerende aanpak, bij voorkeur “gezamenlijk leren”.
 • Je hebt minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het schrijven van een programmaplan, bij voorkeur in het Sociaal Domein volgens “werken aan programma’s” via het programma Canvas.
 • Je bent op donderdag 17 december beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever.

Standplaats:
Den Haag. In verband met de COVID-19-maatregelen werk je voornamelijk vanuit huis.

Wij bieden:
De functie is per begin januari 2021 beschikbaar voor 12 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2021.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór maandag 14 december aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 20742. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

Deze opdracht is vervuld

Bekijk actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Over ons

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interim- en detacheringsbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.

Ons adres

Madame Curiestraat 2
3316 GN Dordrecht

078-6182212