Verandermanager control-functies (16 uur)

Verandermanager control-functies (16 uur) - 20594

 • 16 uur
 • parttime
 • Utrecht

Je bent een verandermanager met ervaring in control-functies bij grotere organisaties, bij voorkeur een grote gemeente.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, een gemeente, is op zoek naar een verandermanager. In maart 2020 is er een nieuwe visie op control binnen de gemeente vastgesteld. Hierin is de fundamentele keuze gemaakt om de gecombineerde functie financiën en control op concernniveau te splitsen. Als gevolg hiervan is een aparte afdeling concerncontrol opgericht en is de functie concerncontroller gescheiden van de directeur financiën, inkoop en juridische zaken. Onder leiding van de concerncontroller wordt de nieuwe afdeling ingericht en vindt doorvertaling van de nieuwe visie naar de decentrale control-afdelingen plaats. Vanuit de splitsing van control en financiën op concernniveau is de kern van de visie op control gericht op de versterking van de control-functie.

In deze intensieve COVID-19-periode wordt er veel van de organisatie gevraagd. Ondanks deze verandering is de gemeente op zoek naar een verandermanager met kennis van en ervaring met control. Je ondersteunt de concerncontroller bij de implementatie van de visie om deze een vliegende start te geven. Samen met nog een te vormen kerngroep van (business)controllers en andere te betrekken expertises is het jouw taak om de implementatie aan te jagen.

Wat ga je doen:

 • Je fungeert als rechterhand van de concerncontroller en treedt op als aanjager van de implementatie van de nieuwe visie op control.
 • Je zet, in samenspraak met de controllers en belanghebbenden, een concreet implementatieplan op en jaagt en faciliteert de uitvoering van de bijbehorende acties, gericht op 3 pijlers:
  • concerncontrol: inrichting geven aan de nieuwe afdeling concerncontrol.
  • businesscontrol: doorontwikkeling van de decentraal georganiseerde control-afdelingen.
  • netwerk control: versterking van het samenspel en verduidelijking van de rolverdeling tussen de verschillende control-afdelingen én breder waar nodig.
 • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de plannen, uitwerkingen, analyses, gesprekken en ontwikkelingen die onderdeel uitmaken van het implementatietraject.

Wij vragen:

 • Je hebt wo werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring in de rol van projectleider of een vergelijkbare functie.
 • Je hebt ruime ervaring, minimaal 5 jaar, in control-functies bij grotere organisaties.
 • Je hebt ruime ervaring, minimaal 5 jaar, als verandermanager.
 • Je hebt ervaring met het implementeren van veranderingen en bent in staat om verbindingen tot stand te brengen binnen de gehele organisatie.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring bij een grote gemeente (100.000+ inwoners).

Standplaats:
Utrecht. In verband met de RIVM-richtlijnen werk je waar mogelijk vanuit huis.

Wij bieden:
De functie is per medio november 2020 beschikbaar voor 16 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juli 2021, met een optie tot verlenging. Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór vrijdag 6 november aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 20594. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

Deze opdracht is vervuld

Bekijk actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Over ons

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interim- en detacheringsbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.

Ons adres

Madame Curiestraat 2
3316 GN Dordrecht

078-6182212