Projectleider werving en selectie (24 uur)

Projectleider werving en selectie (24 uur) - 20582

  • 24 uur
  • parttime
  • Utrecht

Je bent een politiek-bestuurlijk sensitieve projectleider die zich vast bijt in het implementeren en ontwikkelen van 2 projecten, om zo op de arbeidsmarkt duurzame matches te kunnen realiseren. 

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, een gemeente, werkt samen met een andere overheidsorganisatie aan het vergroten van het aantal duurzame matches. Om dit te verwezenlijken is er een regionale projectorganisatie opgezet: Perspectief op Werk binnen de Regionale Werkgeversdienstverlening. Het werk van de projectorganisatie wordt uitgevoerd in verschillende projecten, waaronder het project Kandidatenverkenner en het Slim matchen. De kaders hiervoor staan al, het voorwerk is gedaan, maar de implementatie moet nog gebeuren. 

Kandidaatverkenner (KV)
In de afgelopen periode is de technische aansluiting tussen het klantvolgsystemen van de partners gerealiseerd. Met deze aansluiting wordt het doel dat er meer kandidaten met een indicatie Banenafspraak in de Kandidatenverkenner vindbaar zijn voor werkgevers. 

Slim matchen
Dit project heeft als doel een integraal klantbeeld te vormen. Er is een eenduidige werkwijze en registratie met een focus op de kansrijke beroepsprofielen. Momenteel zijn de verschillen tussen de organisaties groter dan gedacht, waardoor de komende kleine en overzichtelijke stappen gezet worden om de organisatie dichter bij elkaar te brengen en meer dezelfde taal te laten spreken.

Als projectleider houd je je bezig met de implementatie van het project Kandidaatverkenner en met de verdere ontwikkeling van het project Slim machten. Je houdt daarbij rekening met de verschillende werkwijzen binnen de diverse betrokken instanties en met de ondernemersbelangen. 

Wat ga je doen:
Voor het project Kandidaatverkenner houd je je bezig met onderstaande taken.

  • Je inventariseert per organisatie wat er nodig is om de Kandidaatverkeer daadwerkelijk te gaan gebruiken en neemt samen met de organisaties de hobbels weg.
  • Je ziet erop toe dat de KV in de (bestaande) processen wordt geïmplementeerd.
  • Je zorgt voor een zo eenduidig mogelijk proces bij alle organisaties in de regio van de zoekopdracht / contact door werkgever tot match / plaatsing bij de werkgever.
  • Je organiseert samenwerkingen met een of meerdere werkgevers om het proces aan te scherpen en te testen voordat het breed uitgerold wordt.
  • Je ontwikkelt een communicatieplan om het gebruik van de KV in de arbeidsmarktregio bekend te maken én te stimuleren, waarbij het plan aandacht heeft voor bekendheid bij de werkgevers en het wegnemen van het negatief sentiment.

Voor het project Slim matchen houd je je bezig met onderstaande taken.

  • Je brengt in kaart welke ontwikkelingen van invloed zijn op de te bemiddelen kandidaten en brengt advies uit over wat er nodig is om optimaal te kunnen matchen met de inzet van de juiste instrumenten en middelen.
  • Je ontwikkelt een gedeeld kader voor de regio waarin is vastgelegd waar de registratie aan moet voldoen en welke uniforme definities gehanteerd worden.
  • Je brengt in beeld welke stappen er per organisatie gezet moeten worden om te voldoen aan het gedeelde kader, begeleidt hen hierbij en zorgt voor de borging binnen de bestaande processen.
  • Je ontwikkelt een regionaal matchplein.

Wij vragen:

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
  • Je hebt recent opdrachten uitgevoerd bij de overheid binnen het vakgebied werving en selectie.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het projectmatig werken, gecombineerd met ervaring op het gebied van implementaties en proces optimalisaties.
  • Je hebt bij voorkeur:
    • minimaal 3 jaar ervaring binnen het vakgebied werving en selectie.
    • kennis van en ervaring met de Participatiewet, het maken van duurzame matches en banenafspraken.
    • ervaring in het sociaal domein van gemeenten, bij het UWV of andere sociale partners, bij voorkeur in het domein Werk.
  • Je bent in de week van 26 oktober digitaal beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met onze opdrachtgever middels videobellen. 

Standplaats:
Utrecht 

Wij bieden:
De functie is per direct beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor ten minste 6 maanden, met een optie tot verlenging. Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren. 

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór donderdag 22 oktober aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 20582. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen

Bekijk hieronder actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.