Projectmanager realisatie (KCV) (36 uur)

Projectmanager realisatie (KCV) (36 uur) - 20421

  • 36 uur
  • fulltime
  • Utrecht

Je bent een projectmanager met ervaring in het planmatig en in samenhang tot stand brengen van ketencommunicatievoorziening (KCV), leiden van ICT-projecten en met ervaring als opdrachtgever.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, welke rechtspraak op maat verzorgt, is op zoek naar een projectmanager / regisseur voor de realisatie van ketencommunicatievoorzieningen (KCV). De bedoeling van het strafrecht is om een eerlijke en tijdige reactie te geven op crimineel gedrag. Het strafrecht is daarbij geen doel op zich, maar maakt onderdeel uit van een breder repertoire van interventies die bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving. Om de bijdrage van het strafrecht te vergroten, is het nodig dat een veel groter deel van de incidenten tegen burgers tot een strafrechtelijke afdoening komt, dat recidive wordt teruggedrongen en dat het strafrecht onderdeel vormt van een integrale veiligheidsaanpak.

Voor deze integrale veiligheidsaanpak is samenwerking met partners buiten de keten nodig. De strafrechtketen positioneert zich dan als één van de spelers die samen met organisaties vanuit bijvoorbeeld de zorg, wonen, werk en inkomen, zorgt voor een samenstel van interventies, bijvoorbeeld vrijspraak of straffen en vergelden. Dit zorgt er ook voor dat de persoon in kwestie niet meer terugkomt in de keten. Door de nieuwe vorm van samenwerken worden er nieuwe eisen aan de informatievoorziening gesteld.

Voor de realisatie van de KCV (afspraken, standaarden en ICT-oplossingen) is gekozen voor een incrementele benadering. Dat wil zeggen dat de functionele rijkheid van elk van de KCV gedurende de looptijd van het programma zal toenemen. Projecten, waarbij functionaliteit vereist is van één of meerdere ketencommunicatievoorzieningen om de businesscase te kunnen verwezenlijken, worden aangegrepen op de betreffende functionaliteit tot stand te brengen.

Wat ga je doen:

  • Je zorgt ervoor dat de ketencommunicatievoorzieningen planmatig en in samenhang tot stand worden gebracht.
  • Je vervult daartoe veelal de rol van opdrachtgever of senior gebruiker in stuurgroepen van projecten die invulling geven aan onderdelen van ketencommunicatievoorzieningen me behulp van bestaande of nieuwe afspraken, standaarden en ICT-oplossingen.
  • Je bewaakt de overdracht van opgeleverde onderdelen van ketencommunicatievoorzieningen aan de beheerorganisatie(s).
  • Je bewaakt de afhankelijkheid van projecten van bepaalde (onderdelen van) ketencommunicatievoorzieningen.
  • Je bewaakt de samenhang tussen de ketencommunicatievoorzieningen.
  • Je hebt de dagelijkse leiding over een team van architecten, business- en informatieanalisten.

Wij vragen:

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
  • Je hebt minimaal 7 jaar ervaring met het zelfstandig aansturen van ICT-projecten (ontwerpen, ontwikkelen, testen, accepteren en overdragen aan de beheerorganisaties).
  • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het zelfstandig leiden van projecten die één werkend resultaat voor verschillende organisaties (bedrijf, instelling, werkmaatschappij of zelfstandige unit) opleverden.
  • Je hebt in de afgelopen 7 jaar minimaal 5 jaar ervaring opgedaan met ICT-systemen voor het geautomatiseerd verwerken en uitwisselen van gegevens.
  • Je hebt bij voorkeur:
    • ervaring met het leiden van ICT-projecten in de (strafrecht)keten.
    • ervaring met het vertalen van wet- en regelgeving naar (eisen ten aanzien van) ICT-toepassingen. Daaronder wordt, onder andere, verstaan het voldoen aan informatiebeveiligingsvoorschriften van de Rijksoverheid.
    • kennis van en ervaring met Document Lifecycle Management, Enterprise Service Bus, Identity & Access Management, PKI-certificaten en/of verwijsindexen.
    • aantoonbaar opdrachten van 2 jaar of langer vervuld in de rol van opdrachtgever of stuurgroeplid.
  • Je bent vanaf de uiterste startdatum, 1 oktober 2020, voor minimaal 32 uur per week beschikbaar voor het programma Ketenvoorzieningen.
  • Je bent in de week van 24 tot en met 28 augustus beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever.

Standplaats:
Utrecht / Den Haag

Wij bieden:
De functie is per begin oktober 2020 beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2021, met een optie tot verlenging. Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór vrijdag 21 augustus aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 20421. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Raimond Boer 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.