Junior verkeerskundig ontwerper (36 uur)

Junior verkeerskundig ontwerper (36 uur) - 20390

 • 36 uur
 • fulltime
 • Zuid-Holland

Je houdt je bezig met de verkeerskundige aspecten van inrichtingsplannen bij gebiedsontwikkeling en kleine verkeerskundige vraagstukken en beschikt over technische tekenvaardigheden.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, een gemeente in Zuid-Holland, is op zoek naar een junior verkeerskundig ontwerper. Er komt nogal wat bij kijken om een grote stad mobiel en bereikbaar te houden. Er gebeurt altijd wel iets dat gevolgen heeft voor de doorstroming van het verkeer, variërend van een nieuwe verkeersdrempel tot een compleet nieuwe woonwijk. De junior verkeerskundig ontwerpen voorziet dat.

De medewerkers van het cluster Stadsontwikkeling geven letterlijk vorm aan Rotterdam. Van investeringen in woonwijken, bedrijfsgebouwen en de wereldberoemde havens tot een efficiënt verkeersbeleid binnen een duurzame infrastructuur. Samen met publieke en private partners bouwt Stadsontwikkeling aan een stad met een sterke economie waar het aantrekkelijk wonen en verblijven is. De afdeling Mobiliteit staat voor een duurzaam bereikbare stad. De afdeling houdt zich bezig met de verkeersinfrastructuur, zowel in fysieke zin als waar het gaat om het gebruik. Op deze afdeling werken ruim 120 collega’s, waarvan bijna 20 als ontwerper. Dat doen zij voor grote gebiedsontwikkelingen zoals Feyenoord City en Merwe-Vierhavens, maar ook voor kleinere ontwerpen als een inrichtingsplan in Hoek van Holland of de aanpak van een verkeersonveilige situatie in Charlois.

Het is een leerzame functie waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Je zult veel leren over mobiliteitsvraagstukken in de context van een grote stad. De opdrachtgever investeert in jouw ontwikkeling door coaching en begeleiding van collega-verkeerskundigen. Afhankelijk van je kennis en ervaring biedt de gemeente ook opleidingsmogelijkheden aan. Als het na een jaar van beide kanten bevalt, is er de mogelijkheid een vaste aanstelling te bieden.

Wat ga je doen:

 • Je houdt je bezig met de verkeerskundige aspecten van inrichtingsplannen bij gebiedsontwikkeling, maar ook de kleinere verkeerskundige vraagstukken zoals het maken van een bordenplan of het beantwoorden van een klacht (inclusief schouw ter plaatse).
 • Je doet onderzoek en maakt analyses, waardoor de consequenties van keuzes zichtbaar worden, bijvoorbeeld in schetsen of een technische tekening.
 • Je geeft verkeerskundige adviezen op basis waarvan bij grote én kleine projecten de juiste infrastructuurkeuzes worden gemaakt.
 • Je voert helemaal zelfstandig kleine opdrachten uit, bij grote projecten werk je samen met collega-verkeerskundigen.

Wij vragen:

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding in het Ruimtelijke of Technische Domein, bij voorkeur een afgeronde opleiding Verkeerskunde, Ruimtelijke Ontwikkeling, Planologie, Bouwkunde, Civiele Techniek of Stedenbouw.
 • Je beschikt over technische tekenvaardigheden om schetsmatig ontwerpend onderzoek te doen.
 • Je bent bereid om mogelijk in dienst te treden bij de opdrachtgever na de inhuurperiode.
 • Je hebt bij voorkeur:
  • ervaring met handmatig schetsen van verkeerskundige situaties.
  • werkervaring met verkeerskundige of planologische onderwerpen.
  • ervaring met zowel mondeling, schriftelijk als visueel presenteren van gemaakte analyses en schetsontwerpen.
  • kennis over 2D tekenen en ontwerpen in Autocad.
  • aantoonbare gebiedskennis van Rotterdam.
 • Je bent beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever in week 35/36.

Standplaats:
Rotterdam

Wij bieden:
De functie is per medio september 2020 beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste medio september 2021, hierna sta je open voor de optie tot indiensttreding bij de opdrachtgever. Je kunt deze opdracht alleen in loondienst uitvoeren, dus niet als zelfstandig ondernemer.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór donderdag 20 augustus aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 20390. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Raimond Boer op 078-6182212.


Over ons

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interim- en detacheringsbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.

Ons adres

Madame Curiestraat 2
3316 GN Dordrecht

078-6182212