Communicatieadviseur participatietrajecten (32 uur)

Communicatieadviseur participatietrajecten (32 uur) - 20384

 • 32 uur
 • parttime
 • Noord-Holland

Je bent een communicatieadviseur met ervaring met het opstellen en begeleiden van communicatie- en participatietrajecten voor omgevingsvraagstukken binnen een gemeente.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, een gemeente in Noord-Holland, is op zoek naar een communicatieadviseur. Voor de gemeente staan inwoners centraal. Dit komt in 2020 meer tot uiting in een dienstverleningsvisie en het verder toesnijden van het communicatiebeleid op de behoefte van inwoners. Ingegeven door de organisatieversterking, het dorpenbeleid, de Omgevingswet en de duurzaamheidsagenda zet de organisatie in op een andere manier van werken. Belangrijke elementen daarbij zijn: proactief en transparant, gebiedsgericht, oplossingsgericht, zelfredzame en betrokken inwoners. De gemeente houdt de lijnen kort en zorgt voor een duidelijk aanspreekpunt voor een ieder die wil bijdragen aan sterke kernen.

Door de Omgevingswet gaat er veel veranderen voor inwoners, bedrijven, organisaties maar ook voor medewerkers van de gemeente. Zo komt er meer ruimte voor initiatieven vanuit de dorpen en een andere manier van werken voor de medewerkers. Participatie en communicatie zijn hierbij de kernwoorden. Om dit proces te ondersteunen is de gemeente op zoek naar een communicatieadviseur voor de projectorganisatie implementatie Omgevingswet. Een communicatieadviseur die het leuk vindt om zowel te denken als te doen. De eerste focus ligt bij de omgevingsvisie, één van de bouwstenen van de Omgevingswet. Hiervoor was al een basisparticipatie- en communicatieplan ontwikkeld. Vanwege de coronamaatregelen moet dit plan tegen het licht worden gehouden.

Wat ga je doen:

 • Je zoekt naar inventieve aanvullende manieren om inwoners van de gemeente optimaal te kunnen betrekken in het participatietraject.
 • Je neemt actief deel aan het programmateam Omgevingswet, zowel op strategisch als praktisch niveau.
 • Je zet de communicatiestrategie uit, bewaakt deze en voert deze ook uit.
 • Je richt je in eerste instantie op interne communicatie, later zal er meer nadruk komen op communicatie en participatie met inwoners en ondernemers.
 • Je levert een bijdrage aan de organisatie brede vernieuwing, het evalueren van het huidige participatiebeleid en deze laten aansluiten bij de manier van samenwerken met inwoners.
 • Je stelt communicatieplannen op met behulp van jouw deskundigheid en voert deze uit voor andere onderwerpen voor het team Beleid en Ontwikkeling.

Wij vragen:

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-bacheloropleiding, bij voorkeur richting Communicatie.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als communicatieadviseur in de afgelopen 8 jaar in een gemeentelijke organisatie.
 • Je hebt ervaring met het opstellen en begeleiden van communicatie- en participatietrajecten voor omgevingsvraagstukken.
 • Je bent minimaal 32 uur beschikbaar, bij voorkeur per 1 september 2020.
 • Je hebt bij voorkeur:
  • ervaring met het trainen en coachen van medewerkers op het gebied van communicatie en participatie.
  • ervaring met factor C.
 • Je bent op dinsdag 11 augustus beschikbaar voor een kennismakingsgesprek met de opdrachtgever.

Standplaats:
Loosdrecht

Wij bieden:
De functie is per 1 september 2020 beschikbaar voor minimaal 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind augustus 2021, met een optie tot verlenging (2 x 6 maanden). Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór woensdag 5 augustus aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteer. Ons referentienummer is 20384. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

Deze opdracht is vervuld

Bekijk actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Over ons

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interim- en detacheringsbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.

Ons adres

Madame Curiestraat 2
3316 GN Dordrecht

078-6182212