Strategisch adviseur huisvesting (24 uur)

Strategisch adviseur huisvesting (24 uur) - 19524

 • 36 uur
 • parttime
 • Zuid-Holland

Je bent een senior adviseur met ervaring met het versterken van de projectbeheersing van grote complexe en risicovolle projecten binnen de sector huisvesting omtrent miljoenen besparingen.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, een grote overheidsorganisatie, is op zoek naar een strategisch adviseur voor de sector Huisvesting. De sector Huisvesting faciliteert de uniforme werkprocessen van de organisatie op maatschappelijk verantwoorde en toekomstbestendige wijze. Ook biedt huisvesting een veilige, flexibele en prettige werkomgeving die ontmoeten, communiceren en samenwerken optimaal ondersteunt voor de medewerkers en externe belanghouders, zowel fysiek als virtueel. En die samen met technologische en organisatorische ontwikkelingen bijdraagt aan een efficiëntere en effectievere organisatie.

Momenteel werken de 60.000 medewerkers van de opdrachtgever verspreid over veel locaties in het land. Er wordt onderscheid gemaakt in diverse type locaties. Veranderingen als gevolg van de reorganisatie vragen in tijden van bezuinigingen om een herbezinning. Daarnaast zijn er ook ontwikkelingen in de samenleving, zoals vergaande digitalisering, informatisering en een meer veeleisende en kritische burger. De veranderingen en ontwikkelingen samen geven aanleiding om binnen de opdrachtgeversorganisatie de huisvesting op een andere manier te organiseren. Dit betekent zowel iets voor de plaats waar een medewerker werkt als voor de manier waarop wordt gewerkt. Bovendien is er bepaald om structureel, vanaf 2025, jaarlijks 76,5 miljoen euro te besparen op de huisvestingslasten. Door bijvoorbeeld het verbeteren van de werkomgeving en het verdichten van het aantal medewerkers per locatie is het mogelijk om aan de behoefte en de besparingsdoelstelling te voldoen. Het Strategisch Huisvestingsplan 2013-2025 geeft het taakstellende kader voor de realisatie van een passende huisvestingsportefeuille. Daarnaast heeft de personele reorganisatie tot gevolg dat er tussentijds al ingrepen gedaan zijn en worden binnen de huisvestingsportefeuille. 

De sector huisvesting wil echter haar projectbeheersing verder versterken en is daarom op zoek naar een adviseur bedrijfsvoering bij de projecten.

Wat ga je doen: 

 • Je bent het verlengstuk van het kwaliteits- en risicomanagement bij risicovolle en complexe huisvestingsprojecten van de sector.
 • Je adviseert de voorzitter van de stuurgroep en het sectorhoofd huisvesting omtrent verbetering van de projectbeheersing bij de risicovolle en complexe projecten.
 • Je signaleert verbeterpunten en komt met concrete verbetervoorstellen op het gebied van
 • Je begeleidt en monitort de implementatie van de verbetervoorstellen.
 • Je coacht de stuurgroep en/of projectleider bij complexe en risicovolle projecten.
 • Je licht de beleids- en projectdocumenten door voor risicovolle, complexe projecten en doet verbetervoorstellen.
 • Je licht de strategische aspecten van projectbeheersing door, zoals de inrichting van de projectorganisatie, het interne en externe stakeholdersmanagement en doet verbetervoorstellen.
 • Je beoordeelt en het adviseert de projectplanning en stelt risico’s vast voor de uitvoering van de projecten.
 • Je beoordeelt en adviseert de vastlegging van de projectdocumentatie, de vormgeving van de projectcommunicatie, en dergelijke.
 • Je onderhoudt relaties met de stakeholders bij de projecten waaronder de leden van de stuurgroep.
 • Je werkt nauw samen met de projectleiders, coördinatoren en de teamchef van het teamprojectmanagement van de sectorhuisvesting.

Wij vragen: 

 • Je hebt in de afgelopen 10 jaar minimaal 6 jaar werkervaring opgedaan met strategische advisering op de ontwikkeling van huisvestingsprojecten bij (Rijks)overheidsinstellingen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan op directieniveau bij een (Rijks)overheidsorganisatie, met een vastgoedportefeuille van minimaal 100 miljoen euro exploitatie bij voorkeur op zowel vastgoedbeheer als -projecten.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan als strategisch adviseur huisvesting voor overheidsinstellingen met een huisvestingsbesparingsdoelstelling van minimaal 50 miljoen euro.
 • Je hebt bij voorkeur:
  • werkervaring opgedaan als projectverantwoordelijke met een veranderopgave bij grote vastgoedportefeuilles (minimaal 1 miljoen euro en minimaal 200 objecten) bij voorkeur binnen het (publiek) vastgoed.
  • relevante kennis van en ervaring met aanbestedingsprocedures, beoordelen van inschrijvingen en de varianten voor het bouwen in DBFMO-verband alsmede PPS-projecten.
 • Je bent in week 36 (maandag 2 – vrijdag 6 september) aanstaande beschikbaar voor een kennismakingsgesprek.

Standplaats:
Rotterdam 

Wij bieden:
De functie is per 18 november 2019 beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste november 2020, met een optie tot verlenging. Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren. 

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór vrijdag 30 augustus aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteren. Ons referentienummer is 19524. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Raimond Boer op 078-6182212.

Deze opdracht is vervuld

Bekijk actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Over ons

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interim- en detacheringsbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.

Ons adres

Madame Curiestraat 2
3316 GN Dordrecht

078-6182212