Projectleider implementatieplan (36 uur)

Projectleider implementatieplan (36 uur) - 19512

  • 36 uur
  • fulltime
  • Zuid-Holland

Je bent een projectleider die ruime ervaring heeft opgedaan met implementatietrajecten van beleid en/of wetgeving (die van invloed is op meerdere organisaties) binnen uitvoeringsorganisaties.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, welke rechtspraak op maat verzorgt, is op zoek naar een projectleider voor het project Voorbereiding Implementatie Wetsvoorstel Straffen en Beschermen.

Het directoraat Generaal Straffen en Beschermen draagt bij aan een veilige en rechtvaardige samenleving door te voorkomen dat burgers (opnieuw) dader of slachtoffer worden van criminaliteit, het beschermen van volwassenen en kinderen die vanwege de kwetsbare positie waarin zij verkeren bedreigd of verleid worden door (herhaalde) criminaliteit of bedreigd worden in hun ontwikkeling en het bewerkstelligen dat met een straf genoegdoening wordt geboden aan het slachtoffer en de samenleving als geheel.

De directie Sanctietoepassing en Jeugd staat voor effectief beleid op het terrein van de sanctietoepassing bij minderjarigen en volwassenen, het voorkomen van criminaliteit, het beschermen van jongeren die in hun ontwikkeling worden bedreigd en het bewaken van de (rechts)positie van jongeren binnen het personen- en familierecht.

Bij het wetsvoorstel Straffen en Beschermen zijn binnen de directie de afdelingen Toezicht en Behandeling en Boetes en Detentie betrokken. De afdeling Toezicht en Handhaving omvat de beleidsterreinen reclassering, forensische zorg (waaronder tbs) en jeugdsancties. De afdeling Boetes en Detentie richt zich op de implementatie van de Wet uitvoering strafrechtelijke beslissingen, de uitvoering van vrijheidsbenemende en financiële sancties, het opsporen van personen met openstaande vrijheidsstraffen, detentiefasering en het leveren van nazorg aan (ex)gedetineerden.

Ten behoeve van de implementatie van het wetsvoorstel Straffen en Beschermen, waarvan de inwerktreding is voorzien op 1 januari 2021, dienen de betrokken ketenpartners de uitkomsten van de eerder uitgevoerde impactanalyse op dit wetsvoorstel te concretiseren door middel van een uitvoeringstoets. Daarin moeten de gevolgen van dit wetsvoorstel voor de personele inzet, informatievoorziening (inclusief ICT) en organisatie per betrokken ketenpartner worden uitgewerkt. De uitkomsten hiervan moeten worden vervat in een –ketenbreed- implementatieplan, waarin tevens de financiële gevolgen in beeld worden gebracht met inachtneming van andere relevante ontwikkelingen. De opdrachtgever zoekt een projectleider die dit proces kan coördineren en begeleiden.

Wat ga je doen: 

  • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitzetten van de uitvraag voor de uitvoeringstoetsen bij de verschillende ketenpartners.
  • Je begeleidt / coördineert de uitvoering van de uitvoeringstoetsen en bewaakt de voortgang hiervan.
  • Je stelt op basis van de uitkomsten een -ketenbreed- implementatieplan op met financiële gevolgen.
  • Je onderhoudt contact met de betrokken partners, zowel in individuele als ketenbrede sessies.
  • Je legt inhoudelijke beleidsvraagstukken terug bij de opdrachtgever voor besluitvorming.

Wij vragen: 

  • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding.
  • Je hebt minimaal 7 jaar werkervaring opgedaan met implementatietrajecten van beleid en/of wetgeving (die van invloed is op meerdere organisaties).
  • Je hebt gedurende 6 maanden de rol van projectleider bekleed bij (de voorbereiding van) de implementatie van beleid en/of wetgeving.
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring opgedaan bij de opdrachtgeversorganisatie of uitvoeringsorganisaties van de opdrachtgeversorganisatie.
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring opgedaan met beleidsvraagstukken die zich richten op meerdere ketenpartners, bij voorkeur gericht op het bereiken van een stelselherziening.
  • Je hebt bij voorkeur:
    • ervaring opgedaan met uitvoerings- / implementatietrajecten.
    • ervaring opgedaan met ketenaansturing / ketencoördinatie.
    • kennis van de sanctietoepassing binnen de opdrachtgeversorganisatie, inclusief relevante trajecten.
    • ervaring opgedaan binnen uitvoeringsorganisaties.
  • Je bent in week 35 beschikbaar voor een kennismakingsgesprek.

Standplaats:
Den Haag

Wij bieden:
De functie is per 2 september beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor ten minste 5 maanden, met een optie tot verlenging. Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren. 

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór maandag 26 augustus aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteren. Ons referentienummer is 19512. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Raimond Boer op 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen

Bekijk hieronder actuele opdrachten uit hetzelfde vakgebied.


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.