Informatiearchitect (36 uur)

Informatiearchitect (36 uur) - 19437

  • 36 uur
  • fulltime
  • Noord-Brabant

Je bent een informatiearchitect met ervaring met het interpreteren van de nieuwste IT-trends en hun toepassingen bijvoorbeeld Cloud, Business Intelligence, Dataplatforms en ontwikkelingen als Open data en Big data.

 Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, een provincie, is op zoek naar een informatiearchitect. Binnen de opgave “Regie op Beleid en Advies” werkt een klein team van architecten dat de organisatie adviseert op het gebied van technische architectuur, applicatie- en systeemarchitectuur en data- / informatiearchitectuur. Ze werken hierbij nauw samen met onder andere datamanagement, informatiebeveiliging en informatieadvies.

Je richt je op een samenhangende architectuur, waardoor ruimte voor innovatie en flexibiliteit ontstaat. Je bent als generalist in staat om organisatiedoelen en -opgaven te vertalen naar architectuur. Je hebt en geeft inzicht in de complexiteit van de provinciale informatievoorziening. Je kent de organisatiestructuren, de werkprocessen, de informatie(stromen), de applicaties en (in mindere mate) de technische infrastructuur, in hun onderlinge samenhang, en kunt rekening houden met aspecten zoals informatiebeveiliging en beheer. Daarnaast ben je specialist in het kunnen structureren en modelleren van organisatie brede en complexe informatievraagstukken. Je hanteert daarbij specifieke methodes, technieken en hulpmiddelen. Je moet daardoor ook in staat zijn om de inzichten vast te leggen en te documenteren conform standaarden. Dit geldt zowel voor de huidige informatievoorziening als voor de gewenste. Je ondersteunt de migratie van huidig naar toekomstig door het opstellen van principes en standaarden. Deze worden, op maat, aangereikt aan projecten waarmee een deel van het speelveld bepaald wordt.

 Wat ga je doen:

  • Je werkt (mede) de architectuurkaders in projecten en adviezen uit en past deze zelfstandig toe.
  • Je werkt business cases uit samen met i-adviseurs, in een vroeg stadium geef je kader mee aan projecten (Project Start Architectuur), projecten begeleiden, advisering aan stakeholders zoals MTi, opdrachtgevers en portfolioteam / CIO.
  • Je stelt (mede) het strategische informatievisie en -beleid op.
  • Je ontwikkelt de provinciale doelarchitectuur / streefbeeld (door) op basis van ambities en opgaven van de organisatie.
  • Je stelt (mede) principes, kaders en richtlijnen op ten behoeve van de informatievoorziening(en).
  • Je stelt (mede) de architectuurroadmap op en begeleid de implementatie hiervan.
  • Je werkt (mede) de actuele thema’s in verdiepingsnota’s, ook in interprovinciaal verband (PPA factsheets) uit. De nadruk ligt op informatie- en systeemarchitectuur. Hierbij rekening houdend met landelijke en interprovinciale referentiearchitecturen en ontwikkelingen.
  • Je signaleert trends en ontwikkelingen en monitort de ontwikkelingen in de organisatie en processen van de provincie die kunnen leiden tot nieuwe ontwikkelingen in de informatiearchitectuur.
  • Je onderhoudt de huidige architectuurmodellen.
  • Je draagt (mede) de doelarchitectuur uit binnen de organisatie.

 Wij vragen: 

  • Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar (na 2013) aantoonbare werkervaring opgedaan als architect op het gebied van Data / Informatie en/of Systemen / Applicaties en Integratie.
  • Je hebt kennis van gangbare methoden en technieken op het gebied van informatie- en applicatiearchitectuur en van gegevensmodellen en data-architectuur.
  • Je beschikt over recente werkervaring (opgedaan na 2013) met en kennis van architectuurprocessen (bijvoorbeeld DYA, TOGAF).
  • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan met architectuurmodelleren (ArchiMate is hierbij een vereiste).
  • Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring opgedaan met het interpreteren van de nieuwste IT-trends en hun toepassingen bijvoorbeeld Cloud, Business Intelligence, Dataplatforms en ontwikkelingen als Open data en Big data.
  • Je hebt aantoonbare kennis van de overheidsreferentiearchitecturen zoals NORA, PETRA en/of GEMMA.
  • Je bent op woensdagochtend 21 augustus aanstaande (tot 13:30 uur) beschikbaar voor een kennismakingsgesprek.

Standplaats:
’s-Hertogenbosch

Wij bieden:
De functie is per 2 september beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste september 2020, met een optie tot verlenging (2 x 24 maanden). Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór woensdag 14 augustus aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteren. Ons referentienummer is 19437. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Dyonne de Graaf op 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.