Programmaplanner strafrechtelijke beslissingen (16-20 uur)

Programmaplanner strafrechtelijke beslissingen (16-20 uur) - 19294

  • 16-20 uur
  • parttime
  • Zuid-Holland

Je bent een programmaplanner met ervaring met plannen binnen grote programma’s met meerdere deelprojecten, en de daarvoor bestemde tools, bij voorkeur binnen de strafrechtketen.

Omschrijving van de opdrachtgever:
Onze opdrachtgever, welke rechtspraak op maat verzorgt, is op zoek naar een programmaplanner voor het programma Uitvoeringsketen Strafrechtelijke Beslissingen (USB). Je bent werkzaam binnen de portefeuille Ketenregie van het directoraat-generaal Straffen en Beschermen. De portefeuille Ketenregie is verantwoordelijk voor het organiseren van het beheer van deze ketensystemen. Het voeren van de regie op en het beheren van deze ketensystemen is een relatief nieuwe taak voor het directoraat-generaal. Het programma USB is in 2011 opgezet om de tenuitvoerlegging van straffen en maatregelen te verbeteren. Het programma richt zich op het sneller starten van de tenuitvoerlegging, het daadwerkelijk tenuitvoerleggen van straffen en het goed informeren van alle relevante partners binnen en buiten de strafrechtketen over de tenuitvoerlegging. De basis hiervoor is de Wet herziening tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen (USB), waarmee de verantwoordelijkheid voor de tenuitvoerlegging verschuift van het openbaar ministerie naar de minister van Veiligheid en Justitie. De organisatie is voornemend om alle strafrechtelijke beslissingen op termijn centraal via het Administratie- en Informatiecentrum Executieketen te routeren en te administreren. De inrichting van dit nieuwe design is een complexe opgave. De veranderopgave is groot en van alle betrokken ketenpartners wordt een forse inspanning gevraagd. De wet is per 1 januari 2020 actief.

Wat ga je doen:

  • Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen en toetsen van de planningen (doorlooptijd) van de projecten, clusters en ketenorganisatie binnen het USB-programma.
  • Je beheert de programmaplanning, inclusief mijlpalen en afhankelijkheden.
  • Je bewaakt de samenhang en consistentie tussen de programmaplanning en de onderliggende planningen per project, cluster en ketenorganisatie.
  • Je bewaakt de realisatie van de planningen en signaleert knelpunten tijdig.
  • Je baseert de producten op de planningen, zoals aangeleverd door de projecten en ketenorganisaties binnen het programma USB.
  • Je bent lid van het programmabureau en legt verantwoording af aan de coördinator van het programmabureau.
  • Je werkt samen met de project- / clusterleiders en de programmamanagers per ketenpartner om informatie te verzamelen of feedback te geven op de aangeleverde informatie.

Wij vragen:

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding.
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met planningen in grote vergelijkbare projecten en/of programma’s.
  • Je hebt aantoonbare werkervaring met planningstools voor de aggregatie en rapportage over de planningen, voortgang en realisaties.
  • Je hebt bij voorkeur:
    • minimaal 3 jaar ervaring als planner in soortgelijke projecten.
    • minimaal 1 jaar ervaring met vergelijkbare projecten binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Standplaats:
Den Haag

Wij bieden:
De functie is per 17 juni beschikbaar voor 16-20 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor ten minste 8 maanden, met een optie tot verlenging (maximaal 8 maanden). Je kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Ja, ik ben geïnteresseerd!
Reageer vóór woensdag 29 mei aanstaande en stuur je cv naar info@pia.nl of klik op Solliciteren. Ons referentienummer is 19294. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Raimond Boer op 078-6182212.

Deze opdracht is verlopen


Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.