WAGENPARKBEHEER, VEILIGHEIDSREGIO KENNEMERLAND

Als 1 van de meest risicovolle veiligheidsregio’s in Nederland vanwege Tata Steel en Schiphol is het belangrijk dat alle middelen, zoals ambulances en brandweerauto’s in topconditie zijn. PIA levert ervaring en expertise in de automotive sector met mobiliteitsbeheer bij de Veiligheidsregio Kennemerland.

Veiligheidsregio Kennemerland
De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) is 1 van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. VRK werkt voor 9 gemeenten met in totaal meer dan 500.000 inwoners, namelijk Haarlem, Haarlemmermeer, Bloemendaal, Heemstede, Zandvoort, Velsen, Heemskerk, Uitgeest en Beverwijk.

De organisatie bestaat uit de GGD met ambulancezorg, de brandweer, Crisisbeheersing Kennemerland, de Landelijke meldkamer Samenwerking Noord-Holland, het Zorg- en Veiligheidshuis, Veilig Thuis en ondersteunende afdelingen. Er werken 1.400 mensen inclusief vrijwilligers. De brandweer bijvoorbeeld, heeft 19 brandweerposten, waaronder 5 beroepskazernes met 340 vaste krachten en 400 vrijwilligers. 

Het doel van de VRK is om de veiligheid in de regio te vergroten en goed voorbereid te zijn op rampen en crises. Denk aan crisisbeheersing, rampenbestrijding, brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening bij rampen en handhaving van openbare orde en veiligheid. Hierbij is intensieve samenwerking met de gemeenten noodzakelijk.

Wagenparkbeheer
Via PIA werkt de beheerder wagenpark bij de veiligheidsregio. Hij is het centrale aanspreekpunt als het gaat om meldingen over storingen en gebreken aan voertuigen. Hij heeft er ruim 180 in beheer: van personenauto tot brandweerwagen. Nauwe samenwerking met de chef-werkplaats staat voorop en hij vervangt deze ook bij afwezigheid. Taken zijn onder andere het:

  • plannen en coördineren van 1e en 2lijns onderhoud van materiaal en de reparatiewerkzaamheden rondom materieel
  • coördineren en bewaken van de voortgang, volledigheid en afhandeling van processen en activiteiten
  • aansturen van het team Techniek
  • informeren en adviseren van de teamleider over wagenparkbeheer
  • beheren van de aanvragen van inkoopopdrachten
  • beheren specifieke planningssystemen
  • adviseren en bijdragen aan voorlichting over en uitvoeren van werkprocedures, voorschriften, richtlijnen en protocollen

Ook via PIA werken?
Stuur je cv vandaag nog op naar info@pia.nl. Je kunt ook contact opnemen met een van onze consultants voor meer informatie op 078-618 22 12.

 PIA zet zich ook in bij het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid voor crisisbeheersing en brandweerzorg met een manager Veiligheidsdienstencentrum. Hier lees je meer over deze interim-opdracht.

Image Description
Image Description

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.