Programma Slachtofferzorg, Nationale Politie

Eind 2017 is de Nationale Politie gestart met het programma Slachtofferzorg. Dit programma vloeit voort vanuit de wijziging in wetgeving omtrent de rechten, de ondersteuning en de bescherming van slachtoffers van strafbare feiten. Belangrijke onderdelen van de nieuwe wet- en regelgeving zijn rechten van slachtoffers vanaf het eerste contact met de politie en de maatregel Individuele Beoordeling. De implementatie vindt plaats binnen de eenheden van de politie en wordt aangestuurd vanuit het programma Slachtofferzorg.

PIA levert hieraan een bijdrage door de inzet van een programmasecretaris binnen het programmateam. De programmasecretaris fungeert als spin in het web, leidt de administratieve organisatie in goede banen, pakt deelprojecten op zoals 'Kwetsbare Groepen' en is de contactpersoon richting de vele trainers die betrokken zijn bij het programma. Binnen deze trainersgroep is PIA ook betrokken door de inzet van trainers op verschillende niveaus. Bijvoorbeeld op landelijk niveau, waar een trainer binnen de verschillende eenheden ervaringsverhalen (storytelling) ophaalt bij politiemedewerkers en slachtoffers. Deze verhalen dienen als input voor de trainingen binnen de eenheden, waar middels storytelling en andere methoden de maatregel Individuele Beoordeling wordt geimplementeerd.

 

 

Image Description

Over ons

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interim- en detacheringsbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.

Ons adres

Madame Curiestraat 2
3316 GN Dordrecht

078-6182212