Huisvesting Statushouders, gemeente Rotterdam

Begeleiden van statushouders vanaf het vertrek van het asielzoekerscentrum tot aan intrekking van hun eerste woning.

Statushouders hebben een zware en onzekere tijd achter de rug. Ook na het verkrijgen van een verblijfsvergunning is het nog een ingewikkeld proces, mede doordat zij de Nederlandse taal niet (goed) beheersen. Middels het project Huisvesting Statushouders worden zij begeleid vanaf de kennismaking tot aan het tekenen van het huurcontract van een woning. Het project valt onder de afdeling Participatie Stedelijke Zorg, waarvan de taken gebaseerd zijn op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Participatiewet en een aantal bijzondere taken.

Hoe draagt PIA hier aan bij?
Namens PIA brengt onze medewerker huisvesting statushouders verandering in het ingewikkelde proces voor de statushouder. Zij begeleidt de statushouders tijdens het gehele proces en biedt hen vertrouwen. Samen met de tolk voert zij de kennismakingsgesprekken, heeft zij contact met de verhuurders en andere instanties zoals zorgverzekering en zorgt zij ervoor dat het gehele proces goed verloopt.

Meer weten?
Heb je nog vragen of ben je zelf geïnteresseerd in onze projecten? Neem dan contact op via het contactformulier of bel met een van de consultants op 078-618 22 12.

Image Description

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.