Data- en analysevisualisaties, Politie

Eenvoudig en krachtig de intelligencebevindingen overbrengen als zaken net iets anders worden aangepakt, verwoord en gevisualiseerd.

De Politie wil weg van intelligence die ondersneeuwt in methodische verantwoording van een analyseproduct, naar de achtergrond verdwijnt door een verkeerde opbouw van een intelligencerapport of geen gebruik maakt van de behoefte van drukke mensen om via krachtige visualisaties in één oogopslag duidelijkheid te krijgen. Er is juist behoefte aan, indien bestaande IV-technologie van de Politie dit toelaat, om deze visualisatiekennis ook te gaan toepassen op big data en dashboardapplicaties. Het doel is dat de analisten van het team Analyse & Onderzoek een collectief bewustzijn hebben op het belang van juiste visualisatietechnieken en dat het team een gezamenlijke opvatting heeft over bij welk type producten, analysevragen en analysebevindingen, welke visualisatietechnieken passend zijn.

Hoe draagt PIA hier aan bij?
Onze medewerker draagt als expert datavisualisatie bij aan een collectieve huisstijl zodat er consistentie is in kwaliteit van producten en betere impact bij de presentatie van de intelligencebevindingen van de opdrachtgever. Hij neemt de organisatie mee in haar eigen producten en formats.

Meer weten?
Heb je nog vragen of ben je zelf geïnteresseerd in onze projecten? Neem dan contact op via het contactformulier of bel met een van de consultants op 078-618 22 12.

Image Description

Wij zijn PIA, een landelijk opererend project-, interim- en adviesbureau. Wij voeren uitdagende opdrachten uit bij middelgrote en grote organisaties. Wij adviseren en ondersteunen onze opdrachtgevers door het op interimbasis inzetten van onze medewerkers en adviseurs.